Rasa D. Olesen

Rasa D. Olesen er født i Litauen og uddannet i læderkunst i Litauen. Uddannet på Tallinn Kunstakademiet i Estland. Ægteskabet bragte hende til Danmark, hvor hun begyndte at udstille sine tegninger i 2010.

Hun arbejder med tusch, stiftblyant, vandfarver, farveblyanter på papir og masonitplader. Tegningerne domineres af sort/hvid, og farverne bruges til at forstærke ideen. Billederne er figurative og meget detaljerede.

Når man spørgere hende hvor inspirationen kommer fra, svarer hun, at inspirationen kommer fra hverdagen. Et hørt ordsprog, et velklingende, sigende citat eller udtryk, et eventyr, bibelske tekster og brudstykker fra pop- og rocksange, kan blive starten på et billeder. Hendes yndlingsområde er dog hverdagen. “Hverdagen” og de let genkendelige menneskers drømme og underbevidsthed bliver udtrykt gennem symboler, metaforer og allegorier. Hun bruger det til at fortælle historier m livets skrøbelighed, troen, lykken, synderne, kærligheden og alle de store livsområder.

Hun bruger lang tid, til at gennemtænke ideerne. Nogle gange kommer det dog pludseligt billedet skabes på få dage. Andre gange går der op til et år, før ideen når det færdige resultat.

Få mere at vide på www.litterasa.dk