• Morten Schønemann

  “Født i 1963. Opvokset i ligusterbyen Ølstykke. Gik på friskole i Bagsværd. Som 13årig flyttet på landet. Min familie flyttede til Odsherred, for at dyrke økologisk landbrug. Det var en tid med politiske idealer, med klassekamp og krigen i frisk erindring…...”

 • Morten Schønemann

  “…..Som 9årig dreng fascineret af kameraets funktioner, emulsionens mystik, mørkekammeret og sort/hvid billederne der langsomt tonede frem i væsken. Som teenager begyndte jeg at interessere mig mere for motivet – fast overbevist om at jeg skulle være reportagefotograf. Mine store idoler var Morten Bo, Krass Klement og Viggo Rivad......”

 • Morten Schønemann

  “.....Midt i 80’ernes kriser, havde jeg ikke modet til at blive ”rigtig” fotograf. Til trods for, at kameraet i mange år nærmest var en del af min påklædning. Jeg valgte i stedet medicinstudiet. I dag er jeg praktiserende læge...”

 • Morten Schønemann

  “…..Min interesse for fotografiet er aldrig ophørt Jeg holder af det finurlige i hverdagen, i gadebilledet, i ferielandet og på rejser. Lyset i himlen og nogen gange også de klare farver og stramme kompositioner, samt sort/hvid billedets stramme udtryk.”