• Morten Schønemann

  “Født i 1963. Opvokset i ligusterbyen Ølstykke. Gik på friskole i Bagsværd. Som 13årig flyttet på landet. Min familie flyttede til Odsherred, for at dyrke økologisk landbrug. Det var en tid med politiske idealer, med klassekamp og krigen i frisk erindring…...”

 • Morten Schønemann

  “…..Som 9årig dreng fascineret af kameraets funktioner, emulsionens mystik, mørkekammeret og sort/hvid billederne der langsomt tonede frem i væsken. Som teenager begyndte jeg at interessere mig mere for motivet – fast overbevist om at jeg skulle være reportagefotograf. Mine store idoler var Morten Bo, Krass Klement og Viggo Rivad......”

 • Morten Schønemann

  “.....Midt i 80’ernes kriser, havde jeg ikke modet til at blive ”rigtig” fotograf. Til trods for, at kameraet i mange år nærmest var en del af min påklædning. Jeg valgte i stedet medicinstudiet. I dag er jeg praktiserende læge...”

 • Morten Schønemann

  “…..Min interesse for fotografiet er aldrig ophørt Jeg holder af det finurlige i hverdagen, i gadebilledet, i ferielandet og på rejser. Lyset i himlen og nogen gange også de klare farver og stramme kompositioner, samt sort/hvid billedets stramme udtryk.”

Fra udstillingen “Northern Streets” Efterår 2016.

Morten Schønemann er selvlært kunstfotograf og medejer af Galleri Blå Prik.

Desuden er han praktiserende læge i Gørlev.

Som fotograf foretrækker han motiver af hverdagssituationer, små øjeblikke og tableauer, hvor personerne optræder som små figurer i en større sammenhæng, optaget af “aleneheden” i livet og med stor ømhed overfor personerne i sine motiver.

“Jeg foretrækker motiver af hverdagssituationer og ”Små øjeblikke”. Ikke at forveksle med ”The decisive moment” men små øjeblikke i menneskers liv. Enten øjeblikke, hvor vi standser op i vores gøremål og mærker livets nærvær eller små øjeblikke, der bringer os lidt tættere til hinanden.

Det kan også være små øjeblikke i tid, hvor vi mærker vores sårbarhed i det store altomgivende samfund. Jeg kan godt lide lidt større tableauer, hvor personerne i billedet optræder som en del af noget større, som en slag biroller.

Morten har ikke et stort CV, men har dog for nyligt vundet en førstepris på den internetbaserede internationale censurerede juliudstilling i 2016 på www.colorsofhumanity”. Desuden har han for nyligt udstillet på Nordkraftudstillingen i Ålborg.

Morten præsenter sin serie “Northern Street”, med fotografier fra små og store nordeuropæiske byer i bla Tyskland, Danmark, Norge og Sverige.

 

 

Fra udstillingen “Små Øjeblikke” Forår 2016.