Om Eva Stengade

Eva Stengade er født og opvokset i Danmark. Hun arbejder som fuldtids billedkunstner, scenograf og underviser på kunstskoler i 2- og 3 dimensionel billedkunst.

Hun har de seneste år udstillet sine malerier i Danmark og New York.

I 2016-17 udstiller hun bl.a andet i Spool MFG iJohnson City (NY) og Five Points Galleri i Torrington (CT) Hun er desuden tilknyttet Kunstgalleriet “Anthony Brunelli” i New York.

Eva har i mange år arbejdet med scenografi til både film, reklame og teater, hvor hun har medvirket i film som “Rembrandt”, “Anna jeg Anna”, “Fakiren fra Bilbao” og teater som “Dario Fo” på Gladsaxe teater, “Maskerade” på det Kongelige Teater – bare for at nævne nogle ganske få.

Hendes oplæring og erfaring fra scenografien tvinger hende til at tænke i store formater, og hendes malerier måler ofte over 2,5×3.5 meter. Resultatet er malerier, som giver beskueren en følelse af at kunne gå ind i billedet som et lille væsen, en mus eller et barn.

Eva har udført flere vægmalerier, der kan ses offentligt. Hun har bla lavet vægmalerierne på “The Royal Smushi Café” en af Københavns foretrukne turistmål og et dansk kulturikon.

I Galleri Blå Prik præsenterer hun værker fra en af hendes seneste serier “The Speed Inside”, som reflekterer New Yorks City’s Subway via rystede fotografier oversat til kæmpestore malerier.

 

http://www.anthonybrunelli.com/artists_detail.php?artist_id=60

http://evastengade.dk/dekorationogvaegmaleri/index.php?group_id=6&sort=4

http://evastengade.dk/info/