Anne Lethan

18156929_10213066758408648_6438732609583172176_n

I et sammensurium af ekspressive strøg og intuitive bevægelser opstår mine værker i en leg med farverne og en indlevelse i den musik, der er så vigtig for mig at have med i processen. Musik er følelser, tanker, minder og stemninger, som rummer både fortid, nutid og fremtid. Musik er bevægelse og energi, som sætter gang i min kreative proces. Både i krop og sjæl.

Mine malerier er abstrakte af og til med at strejf at genkendelighed. De er opbygget af mange lag, som skaber liv og dybde og som lader det være op til beskueren at søge ind i maleriet, ind i rummet.

Jeg kan lide at arbejde med kontrasterne i mine værker. Det lyse mod det mørke, det blide mod det rå. Det kolde mod det varme. Det giver billederne energi og dynamik. Ligeledes søger jeg roen og balancen i kompositionen, sådan at man som beskuer bliver ført rundt i værket, for igen at opleve nye detaljer og nye rum.

Jeg har efterhånden malet en del år, men de senere år har jeg fordybet mig mere og mere i maleriets univers. Det abstrakte udtryk og processen i skabelsen af et værk er en forløsende kontrast til hverdagen struktur og trummerum.

for Kunst.